När Gubben Frost ryter till…

Publicerad av

…ja, då lyssnar Mellanvästern! Hela samhället bävar inför tisdagens och onsdagens iskalla temperaturer. Jag pratar dock inte om ngn ynka temperatur på -15 eller ngt i den stilen. Det kallaste vädret på över 20 år är på väg från polcirkeln ner till oss här i Mellanvästern och enligt prognoserna kan det bli så pass kallt som -40 grader Celsius!

Det ni!

Som alltid måste vi här i USA vara störst och värst på allting, likaså vädret tydligen!

Skolorna har stängt i två dagar framåt, arbeten har stängts, barnens fritidsaktiviteter har annullerats och tanken är vi nu skall hållas inomhus och hålla oss ur vägen medan Gubben Frost härjar här längre söderut än var han vanligtvis vistas.

Nu har jag nog svårt att tro att vi skall nå så långt som -40 grader ner på kvicksilvret här i Tvillingstäderna. Eftersom vi bor i en storstad, förekommer en sk urban heat island vilket betyder att det hålls lite varmare pga av alla människor, hus, bilar, fabriker etc.

Den som lever får ju se som det heter. Inte mycket vi kan göra åt vädrets makter, så istället får jag och barnen ha sovmorgon både imorgon tisdag och sedan också på onsdagen. Stackars Maken är den enda som behöver parvla sig upp ur sänghalmen i ottan och åka iväg till jobbet.

Dock tror jag inte att jag och barnen kommer att sitta hemma och glo… Två dagar har öppnats till bl.a att springa ärenden, så det är lika bra att ta tjuren vid hornen och få dessa ärenden gjorda. Åtminstone två av våra tre bilar startar helt bergsäkert eftersom de står parkerade i garaget. En behöver stå till förfogande för Maken naturligtvis och sedan finn det då två för mig och barnen att välja på.

Dock kommer vi nog knappast att tillbringa långa stunder ute och de stunder som vi är ute, blir det att täcka all hud som syns eftersom det tydligen kommer att blåsa ngt alldeles fruktansvärt. Det är den hårda, kalla blåsten som det varnas mest för….

Dottern vid universitet i Madison har ingen sådan lyx att hennes föreläsningar är annullerade, men det går bussar mellan studenthem och föreläsningssalar och bibliotek, så hon skall nog klara sig hon med. Uppvuxen i Minnesota och van med vädrets nycker, vet hon hur hon skall kläs sig. Den nya vinterjackan och de nya, varma vantarna som vi hade köpt åt henne till julklapp kommer väl till pass nu.

Vi lär skall få veta att vi lever ännu denna januari månad!

Efter nattens snöstorm vaknade vi till en kall, men otroligt vacker dag…,

2 kommentarer

 1. Extrem väderlek – minst sagt.
  Vart är världen på väg?
  Vackert många gånger om, men vi får nog också börja förbereda oss så vi klarar oss utan el längre tider, att vi har kontanter om banknätet slås ut osv.

  Gilla

  1. Världen idag är onekligen lite skrämmande…. dock tycker jag det här med vädret verkligen är otäckt. Vi förstör hela vår vackra planet och det finns en hel del ( amerikanska) politiker som förnekar det hela! 🤔😩

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.