Hawai’i Forest and Trail

Publicerad av

Den stora bussen hämtade oss vid hotellentre’n då det ännu var mörkt ute. Uppstigningen hade skett en timme tidigare och vid kl.06.00 gick familjen ut ur hotellet. Trötta och lite funderade på vad denna tidiga morgon skulle innehålla.

Nästan två och en halv timme senare, efter diverse anhalter på vägen nådde vi det första målet. Det var dags att byta från bussen som hade fört oss från den västra sidan av ön Hawaii till den norra, till militärbilen som skulle föra oss vidare ut i vildmarken.

Sonen, som inom några veckor kommer att ha sitt körtillstånd , nästan dreglade över denna dyrgrip! Tillverkad i Österrike och genom Schweiz hade kommit ända hit. Sitta i förarsätet fick han, men det var också allt.

Efter en ytterligare en skumpig färd på si så där en halvtimme, kunde vandringen börja.

Vandringen i sig själv var inte lång, endast runt 3 km. Dock gick den på små leriga stigar. Hala och våta. Vissa med hala trappor, andra smala precis bredvid höga stup. En hängbro och flera broar över stup gick den relativt långsamma vandringen. Vårt lilla sällskap, som bestod av vår fantastiska vildmarksguide och vår familj plus fem andra personer som vi plockat upp på vägen efter att bussen hade hämtat oss tidtagare på morgonen.

Naturen på den norra och den nordöstra delen av ön är helt annorlunda än på den västra delen där vi bott och är otroligt vacker som ni kan se!

De tre vattenfallen som vi vandrade till ( eller halkade omkring i leran till, rättare sagt!) var fantastiskt vackra!

Simning i ett av dem stod också på programmet och vi var förberedda med rätta kläder. Ni kan ju tänka er att vattnet var absolut iskallt, vilket gjorde att undertecknad avstod. Detta blev dock ett lyckat beslut visade det sig eftersom jag kunde agera fotograf istället!

Efter denna minst sagt händelserika förmiddag blev det dags för en smörgås i skuggan. Vyn kunde vi inte klaga på heller:

Vackert så det nästan värkte i hjärtat! Den nordöstra kusten på ön är otroligt vacker. Att vi dessutom såg skymten av en val som sprutade ut luft/vatten, gjorde ju inte lunchen på ngt sätt värre! Valarna samlas i Hawaii den här tiden på året. Här föder honorna sina ungar eftersom vattnet är betydligt varmare här än i Alaska under vinterhalvåret. De håller sig dessutom nära kusten, så befolkningen och turisterna får det stora nöjet att spana efter dem mellan december och mars!

Färden avslutades tillbaka vid vårt hotell kring 15.30 tiden och vi kunde varmhjärtat tacka vår kunniga guide!

Det var inte lite vi hade fått se, men ännu mera som vi hade fått höra och lära oss om Hawaiis flora och fauna. Så oerhört intressant och givande. Ungdomarna i familjen tyckte också att dagen hade varit väldigt fantastisk och tackade Hawaii Forest and Trail lika varmt som vi föräldrar gjorde.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.