Solen och havet

Publicerad av

Vi är halvvägs igenom vår vecka på den stora ön här i Hawaii. Vädret har hittills varit fantastiskt. Varmt, men inte hett, lite fuktigt, men inte påträngande. Efter gårdagens snorkeläventyr har vi alla lyckats bränna oss lite här och där, trots ordentliga lager med solskyddskräm på alla familjemedlemmar. Stillahavssolen är verkligen  inte att leka med.

Idag, torsdag har vi inget planerat på programmet. Jag tror det kanske blir en liten shoppingrunda i den lilla staden och säkert poolhäng på eftermiddagen. En till solnedgång skall vi också få in.

Hela familjen njuter. Hemma i Minneapolis med omnejd slog vintern till den här veckan med rejäla minusgrader, så det känns extra skönt att vara här. Då vi kommer hem till Mellanvästern igen är vi redan halvvägs igenom den kallaste månaden på året.

Vi ät inte de enda som turistar i Hawaii i januari! Alla de lokala invånarna som vi träffat har påpekat att det är massor med turister här den här veckan och att detta är definitvt högsäsong för öarna, ävenom det förekommer turister året om. Dock är det förstås lugnast på somrarna.

Hawaii ligger på det norra halvklotet det med, så årstiderna som vi alla känner till följs åt. Dock är årstiderna här inte väldigt markanta. Några grader varmare på sommaren råder här och nu i januari blir det sällan trettio plusgrader. Sonen funderade igår om han kanske skulle flytta hit, men som både jag och Maken påpekade, då blir det alls inte samma sak. Att bo här skulle ta  bort den där magin som finns då man turistar. Dock skulle det ju vara lyxigt för Maken och mig att ha någonstans att bo då vi kommer på besök…

 

4 kommentarer

  1. Jag tror faktiskt du skulle klara av värmen. Min Make är ingen värmedyrkare han heller, men har hållit sig i skuggan och i den fläktande vinden från havet. 😃

   Gilla

 1. Vackra foton! Det finns många platser på vår jord vart jag kunde tänka mig att flytta. Men hittills har jag nöjt mig med att resa istället. 🌞 Hit har den värsta kylen ännu inte hittat och hoppas den hålls borta. 😬 Ha en fortsatt trevlig semester.

  Gilla

  1. Tack! Denna semester är fantastisk! Detta lever jag hela vintern på! Dock har jag inte ngn lust att flytta hit. Kulturen är lite väl annorlunda jämfört med vad jag är van med. Hawaii har helt klart sin egen kännspaka kultur och skiljer sig markant från den i Mellanvästern som jag vant mig med. Men vackert och härligt att besöka är det och tillbaka kommer vi, helt klart! 😃🌴☀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.