De första, varma…

Publicerad av

… jultårtorna har just kommit ur ugnen. Hela huset doftar gott och allt jag vill göra är att smaska i mig en.

Men se det lär icke hända med dessa! Lillasyster har bakat ikväll och de skall med till julfesten som hålls för henne och de andra harpeleverna på lördagen.

Eftersom smördeg inte alltid är så lätt att få till, jobbade vi tillsammans. Jag gjorde degen och Lillasyster tog hand om resten. Tyvärr måste vi vänta på att få smaka….

( För er som är nyfikna, kan jag berätta att ingen plommonsylt råder i detta jättelika landet, åtminstone har inte jag lyckats hitta ngn. I år använde vi hallonsylt, viket jag gissar går bra det med….! )

4 kommentarer

 1. Dom är bland julens bästa! Finns ingen plommonsylt i detta land heller. Jag brukar köpa torkade katrinplommon som jag skär i bitar och kokar ihop med en skvätt vatten. Jag brukar baka mina till min födelsedag 😀

  Gilla

  1. Ingen plommonsylt i Sverige?! He va naaa! Ett torkat plommon går ju också bra att lägga i mitten, men vi råkade inte ha några hemma den här gången, så det fick bli hallonsylt som fanns till hands istället. Man tager vad man haver…

   Gilla

 2. också här är smördegarna kassa – hur gör du? Har ingen hushållsassistent men det kanske går ändå? Plommonsylt har ocksà jag däremot kokat på torkade plommon.

  Gilla

  1. Att blanda till smördeg är enkelt!
   150 g smör, rumstemp
   3 dl vetemjöl
   ¾ dl vatten
   Blanda ihop smör och vetemjöl tills degen är smulig. Tillsätt vatten. Kan behövas mera eller mindre beroende på degen. Kavla ut och vik dubbel två till tre ggr. Låt stå i kylskåp ngn timme innan du bakar ut jultårtorna. Pensla tårtorna dem med ägg före gräddning. Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.