Vilken fin helg vi fick!

Publicerad av

Det blev sen fredagskväll för Dottern och Sonen. Efter en lång stund i bubbelpoolen där det pratades och skrattades, togs spelkorten fram och det spelades kort ända till midnatt!

Lillasyster, Maken och jag gick och lade oss och lät ungdomarna hållas. De hade inte setts på två månader och syskonen hade en del att diskutera.

Lördagen ägnades åt det kommande Halloween firandet och pumporna skars:

Vi bjöds på relativt varmt väder och pga detta kunde pumpalyktorna gröpas ur och skäras på verandan. Det designades, diskuterades och gröptes och skars. På kvällen efter mörkrets inbrott lade vi värmeljus i lyktorna som nu pryder vår trappa.

Dotterns skolmaskot ‘Bucky Badger’ skars in pumpan i förgrunden, medan Sonen skar in symbolen från favoritbilen i sin pumpa. Kan ni gissa vilken?

Maken skar in skolmaskoten eller krigaren till gymnasiet därifrån Dottern blev klar i somras och dit Sonen går nu och Lillasyster bidrog med favoritdjuret- en katt.

Eftersom jag stod för matlagningen hade jag valt att inte skära en pumpa. Istället höll jag mig ute på verandan med resten av familjen, potatis och skalaren i högsta hugg! Det gick bra det med, för bara ngn timme senare bjöds pumpakonstnärerna och farföräldrarna på midddg: potatismos och köttbullar!

Dottern var hemma på snabbvisit. Redan på söndagseftermiddagen efter avslutat gudstjänstbesök, var det dags att åka de 40 minuterna till busshållplatsen.

Det var dags för Dottern att styra kosan österut igen och hon verkade nöjd med sin snabbvisit men samtidigt också nöjd med att åka tillbaka.

Den grymma känslan av hemlängtan lyckades vi bota på bara en helg och hon såg fram emot att komma tillbaka till elevhemmet och de nya kompisarna.

Det var inte några ungdomar som hade varit hemma i Tvillingstäderna på visit denna helg. Tydligen är inte Dottern den enda som drabbats av enorm hemlängtan.

Nu är hon tillbaka vid universitetet och jag frågade henne tidigare idag hur det känns att vara tillbaka. Svaret som kom var koncist och enkelt, men sade mycket i all sin enkelhet:

👍🏻

6 kommentarer

  1. Roligt att få dottern hem, ser mysigt ut. Era pumpor är något jag gillar, har flera år tänkt göra dessa ”dekorationer”, men det har aldrig blivit av…men nångång.

    Gilla

    1. Verkligen roligt! Enkelt och snabbt att skära en pumpalykta, men de vissnar ihop rätt fort också. Håller sig fräscha ute på trappan lite längre, men inte ens en vecka där heller. Skojig tradition dock. 😃

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.