Hösttecken

Publicerad av

Nu är det höst. En ny stickning är i görningen. Det är tillräckligt kallt igen att inte garnet klibbar mellan fingrarna, följaktligen går det att sticka igen!

Eftersom jag aldrig varit bra på klädesplagg blir det en filt. En filt att ha på soffan nere i familjerummet då vi tittar på ngn bra film.

Den nya hörnsoffan i en varm, brun nyans, som kom i juni har knappt blivit använd, och nu när den kommer att få mera användning under vinterhalvåret behövs en filt. Helt klart!

Inget invecklat mönster blir det heller. Jag har faktiskt laddat ner och skrivit ut ett svårare mönster, men drog upp hela härligheten efter endast sju varv och började om på mitt eget mönster- en rätstickad kant och sedan vart annat varv rätstickning och vartannat varv avig stickning. Superenkelt. Kanske lite tråkigt, men det må då så vara. Jag är nöjd och det är väl det som räknas, eller hur?

Anledningen till bytet till ett egenhändigt påhittat mönster var att jag hela tiden räknade fel då jag höll på det mera invecklade mönstret. Detta i sin tur berodde på att familjemedlemmarna turades om med att distrahera mig så gott de kunde. Inte med flit förstås, men fel blev det i räknandet när de ville berätta ngt, fråga ngt osv.

Alltså blev det enklare maskor istället.

Nu är timmen alldeles för sen att tampas med stickningen. Istället går jag och blandar mig med lakanen kära läsare.

God natt!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.