Sommarläsningen

Publicerad av

Sent på natten mellan torsdagen och fredagen läste jag ut godbiten ovan. Inhandlad på Bokhandeln i Jakobstad för nästan exakt två år sedan. Inte så enkelt att få tag på böcker på svenska här hos mig förstås, så ett besök på Bokhandeln är helt enkelt obligatoriskt då vi befinner oss på den östra sidan om Potten.

Boken var, som alltid när det kommer till brittiske Jojo Moyes, välskriven och full med överraskningar. Vissa av dem listade jag ut, medan andra av dem helt överrumplade mig.

Boken handlar främst om lyxfrun Jennifer Stirling på 1960 talet, men också om journalisten Ellie Haworth, som hittar en mapp innehållande flera brev….

Moyes leder läsaren väldigt skickligt emellan dåtiden och nutiden, speciellt mot slutet av boken.

En väldigt intressant bok om du tycker om romantik kryddat med mysterium.

Nu är då frågan vad jag skall bita av i bokväg härnäst?

Jag har denna. Också på modersmålet, fast originalspråket är engelska. Filmen, med svenska Alicia Vikander, har jag inte sett, men har förstått att den är mer än sevärd.

Och sist men inte minst Lucy Dillon. Denna bok har jag faktiskt påbörjat, men av ngn anledning, fann jag den tråkig…. Texten är liten, så jag gissar att jag kisade alldeles förfärligt, fick huvudvärk och helt enkelt gav upp. Fast det var förra sommaren innan jag ägde både läsglasögon och progressiva linser, så jag gissar att läsningen blir lättare nu. Utan begynnande huvudvärk!

Jag har några veckor kvar innan jobbet tar vid, men det mesta av sommaren är över i och med denna helg verkar det som.

Under skolåret tar jag mig sällan tid att plöja igenom böcker. Bäst att jag gör ett beslut i vad jag skall läsa härnäst. Rekommendationer mottages!

4 kommentarer

    1. Det härliga är att jag nu kan läsa båda på engelska och/eller svenska och inte märka ngn skillnad. Detta hände för ngt år sedan märkte jag. Fast visst är det roligt att läsa på svenska. Svenska är et sådant litet språk, så böcker på svenska skickas inte hit, även om jag betalar portot. Det har ngt med den amerikanska tullen och deras avgifter att göra. Dock har jag köpt böcker via nätet via iTunes, bl.a den omåttligt populära boken om Ove.

      Gilla

  1. Har också läst den översta och gillade den! Den mittersta står på tur i min hög. Har dock redan sett filmen så boken blir ingen stor överraskning men jag vill gärna läsa den i alla fall. Filmen är fantastisk!!!! Se den!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.