CPR and First Aid

Publicerad av

I tisdags på kvällen var det dags att ta ledigt från sommarledigheten och sätta sig på skolbänken i några timmar.

Det var dags för en snabbkurs i att ge första hjälpen och återupplivning. ( tror jag att det heter på svenska i alla fall…)

I och med att jag under skolåret jobbar deltid med (små)barn i åldrarna 2.5-5 år, måste jag och mins kolleger ta dessa kurser vartannat år.

Eftersom vår familj har så mycket annat på gång i slutet på augusti i och med Dotterns flytt, kommer jag att missa kurstillfället som är arrangerat för mig och kollegerna, så jag hamnade att ta en annan kurs som erbjöds på annat håll i tisdags, men tack och lov innan skolåret har påbörjats.

Kvinnan som höll i trådarna för kursen var mycket bra! Lätt att förstå, klar, tydlig och snabb i sin undervisning. Vi var en stor grupp på runt 30 personer och alla jobbade vi med barn i olika åldrar. Med denna gemensamma nämnaren kom ju också den insikten att vi alla hade gått igenom dessa kurser förut, vart annat år krävs de som sagt. Detta i sin tur satte en väldig fart på kvällens kursmaterial och vi var klara endast efter 2,5 h!

Det var bara att tacka för sig och vara glad att man igen fått förstärka kunskaperna och gå ut i den vackra sommarkvällen.

Nu blev jag dock nyfiken- vilka kurser krävs inom olika yrken där ni befinner er?

Jodå, han är återupplivad! Flera ggr på en kväll faktiskt. Stackarn!

2 kommentarer

  1. Samma typ av kurs för mig (hlr-hjärt/lung räddning) med jämna mellanrum som typ vartannat år. Dessutom lyftteknik och brand har jag fått gå via jobbet.

    Gilla

    1. Jo kan tänka mig att det behövs i ditt yrke med. Bra kunskap att ha- fast jag undrar alltid om jag skulle kunna hålla mig lugn och sansad om jag råkade ut för en sådan situation att kunskapen behövde användas….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.