Status: Tant

Publicerad av

Helt klart! Åkte nämligen på ögonkontroll i hettan igår på torsdagsförmiddagen och mycket riktigt- jag har uppnått den officiella tantåldern- det är dags för mina första läsglasögon!

Detta har jag vetat en bra tid. Det har blivit ännu tydligare nu under sommaren när det finns tid för nöjesläsning. Jag kisar och kisar för att tyda de där bokstäverna, som jag tydligt ser att står präntade där i boken. Dock är det svårt att säga vilken bokstav eller vilket ord det är! Och detta har föga att göra med att jag just nu läser en bok på det engelska språket. Det börjar liksom sitta lika bra som modersmålet vid det här laget….

Dock är receptet på läsglasögonen inte särskilt starkt ännu, gissar att nästa recept blir starkare.

Annars var allting annat med ögonen helt normalt och det får man ju vara glad över. Och egentligen är ju det här med läsglasögon i 40 års åldern helt normalt det också och drabbar alla och envar.

Direkt efter mitt besök hos optikern igår åkte jag till optikeraffären och valde ut nya ramar och beställde de nya glasögonen. Både vanliga glasögon och solglasögon. Nu borde jag inte behöva kisa mera än två veckor till, men sedan skall man ju då lära sig leva med progressiva linser framför ögat…. det här livet bjuder alltid på ngt nytt…. Annars skulle det väl bli tråkigt förmodar jag…! 🤔

6 kommentarer

 1. Jag borde ta mig tid att besöka optikern också, vet att jag har samma sak att vänta mig. Om jag en längre stund koncentrerar mig på att läsa/se på tv så blir allt bara suddigt…. Suck.. Men det är ju ett enkelt sätt att få hjälp som tur är..

  Gilla

  1. JA! Beställ tid till optikern! Det är en sådan enorm lättnad att veta att det är bara ögonen som, pga åldern, inte längre kan fokusera lika bra. Nya glasögon fixar allt och det är så härligt att kunna läsa och se igen! 😀

   Gilla

 2. Den tantstatusen har jag haft ganska många år. Kan inte läsa nästan nåt alls utan glasögon, ska vara rätt stor stil då. Däremot klarar jag mig att köra utan glasögon och att promenera, cykla och existera överlag. Men som sagt – LÄSglasögon 🙂

  Gilla

  1. Glasögon föddes jag nästan med, så det blir inte ngt nytt. Men att vänja sig med progressiva linser, det blir intressant…. fast som sagt, alla hamnar ju att ha läsglasögon förr eller senare. Fast visst känner jag mig en smula gammal! 🤔😜

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.