Baka, baka liten kaka…

Publicerad av

Kakor/småbröd med choklad i….

Och blåbärspaj….!

( tack för receptet Monica! Snabbt, gott och lättlagat!).

…. och bananbröd (som är sgs samma sak som banankaka i hemmaknutarna.)

Efter nästan tre timmar i köket ikväll var det skönt att se resultatet av min och Lillasysters produktivitet!

På bilden ovan har hon just blandat till pajdegen med hjälp av min nya köksmixer ( som jag säkert ägnat fem inlägg åt vid det här laget! ) och är i färd med att lägga pajdegen i formen.

Det var riktigt roligt att ha henne i köket! Intressant för henne att lära sig mäta upp ingredienser i deciliter också eftersom USA alltjämt envisas med att ha sitt eget måttsystem!

Varför denna iver att stå i köket då en tropiskt kvav sommarkväll som denna?

Jo, det nalkas harpkonsert. Inkommande lördag och efter den måste vi ju ha ngt att bjuda på. Säkert skulle köpta bakverk ha dugit hur bra som helst, men eftersom detta är Lillasysters första ( solo) harpkonsert, så tyckte jag det behövde vara lite extra.

Lillasyster lär sig speja harpa enligt den berömda Suzukimetoden. Detta innebär att allt lärs via gehör, men läraren följer en bok. Nu har Lillasyster kommit igenom sin första bok/spelhäfte och börjat på den andra. Efter avslutad bok, ger eleverna en liten konsert, där de spelar igenom hela boken från början till slut- på gehör givetvis.

Eftersom vår juni månad var upptaget med annat, fick vi så lov att skjuta på konserten, trots att Lillasyster nog var klar att visa upp sina kunskaper redan i maj!

Inkommande lördag skall harpan transporteras till kyrkan där det finns bättre plats för åhörare ovh bättre akustik än hemma hos oss. Gäster har blivit inbjudna och nu har tilltugg gjorts i ordning.

Snart är det ju faktiskt lördag….

4 kommentarer

    1. De blev goda. Knapriga på utsidan och sega på insidan. Dock ordentligt söta eftersom receptet är amerikanskt och om det är ngt som amerikanerna älskar så är det… socker!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.