Lite av varje

Publicerad av

Den olidliga julihettan har greppat tag om oss ordentligt här i Tvillingstäderna. Över +30 på dagarna med luftfuktighet som i tropikerna. På nätterna öser regnet ner, så ngn torka är det inte tal om. Något måste ju hända med all den där fukten som bildas i atmosfären under dagarna.

Jag har just kommit in från trädgårdslandet och inspekterat ‘domänerna’ om man så säger. Kan ju inte påstå att vi äger några domäner precis, bosatta i en förort på 70 tusen invånare utanför Minneapolis, men roligt är det ju att låtsas i alla fall.

Dagens domäner visade sig bjuda på lite av varje- några hallon som mognat sedan igår, jordgubbar och några körsbärstomater likaså. Det växer och frodas i denna värme och trädgårdslandet bjuder snart på potatis också. Rabarbern, dillen och salladen har redan varit klara en tid och nu har då potatisen börjat blomma. Skall bli intressant att se hur den blir. Jag har nämligen aldrig odlat potatis här på andra sidan Potten förut. Hemma i Jakobstad växte jag och syskonen upp med potatisodling och fick så lov att hjälpa till med rensandet och skörden då vi var yngre, men här på andra sidan Potten blir det förstagången som jag skördar potatis om några veckor.

Jag återkommer till detta då skörden blir aktuell….

Bilderna av trädgårdslandet tog jag för några dagar sedan, innan potatisen hade börjat blomma.

4 kommentarer

 1. Roligt att få hänga med då det växer i trädgårdslandet. Att skörda eget är alltid lite extra. Vi har endast svarta vinbär, äppel och jordgubbar i vår trädgård men det får duga än så länge. Här har värmen slagit till också, men den var efterlängtad.. Jag brukar skämta om att vi ibland på kvälllarna ska gå en vända runt på våra ”ägor”. Ägor och ägor men du vet… 😎

  Gilla

  1. Jag tycker man skall vara stolt över sona ägor/domäner vare sig de är stora eller små!
   Här har ingen bärbuskar. Svarta och röda vinbär tål inte hettan. Hallon och jordgubbar är vanliga. Stickelbär ( en annan sort) kan man hitta här i USA, men aga ingen har dem som buskar på gården. Äppelträd förekommer dock, men vi har inga….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.