Hi! My name is Dory! 

Titta vem som flyttade in igår!  Lillasyster har länge velat ha en och Maken har spjärnat emot. Dels för att dessa fiskar är rätt svårskötta och dels för att de behöver mycket utrymme och kan bli aggressiva mot andra fiskar om inte akvariet är tillräckligt stort. 

Än så länge går det bra. När nya fiskar flyttar in hamnar de att spendera de första 4-6 veckorna i karantän. Detta innebär ett skilt, mindre akvarium än det som de som de andra fiskarna befinner sig i. På detta sätt smittar den nya fisken inte ner de andra fiskarna ifall den skulle ha ngn slags sjukdom med sig från fiskaffären. Eller om den nya fisken, pga stress från flytten, blir sjuk, så smittar den inte ner de andra fiskarna. 

Ett litet invecklat men bta system. På det sättet hålls det stora akvariet så fritt som möjligt från sjukdomar. Det är inte lätt att kurera dessa små varelser om de blir sjuka och oftast dör de istället för att bli friska om de insjuknar i ngt. 

Så nu får vi bara hoppas att vår nya ‘yellow hippotang’ som rasen heter på engelska skall klara sig och får flytta in till de andra fiskarna om en månad eller så…

6 thoughts on “Hi! My name is Dory! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.