Lite ensamt

Det är tyst här. Nästan olidligt tyst. Det är onsdag förmiddag och en viss SysterYster med familj befinnner sig på planet någonstnas mellan Island och Danmark för närvarande. De skulle ju egentligen ha flugit till Helsingfors från Island, men tydligen fanns det problem med planen och resenärerna blev ombokade till Köpenhamn. Från Danmarks huvudstad fortsätter de sedan med Finnair till Finland. Sedan skall det köras norrut. Hela sju timmar skall det köras. De lär nog bli ordentligt trötta innnan de når hemmets tröskel….

Det blev två intensiva, men otroligt fina veckor och jag är så glad över att de kom på besök! Att flyga över Potten är ju inte ngn billig penning precis, så det är ju inte så ofta vi får besök hemifrån. Då får man ta vara på  de veckorna!

När två familjer lever så  tätt inpå varandra gäller det att ge och ta. SysterYster med Make lärde sig att känna sig som hemma och ta för sig ur kyl, frys och matskåp. Bra! Den första morgonen sade Svågern till mig:

– Nu får du visa mig var allting finns här i köket så att jag kan ta åt mig själv. Inte kan du ju passa upp mig i två veckor!

Sådant gillas och det blev en snabb rundtur i köket!

Vi gjorde en hel del dagsutflykter med barnen. De yngsta, tvillingarna som nu hunnit bli 6 år, fick mera eller mindre styra det som vi gjorde. De flesta utfärder var uppskattade, andra kanske mindre så.

Simbassängen i området, den som ligger närmast oss, blev flitigt besök och alla njöt av de besöken.

Men, men, nu är det väldigt tyst här hemma hos oss idag. Ännu tystare pga att Maken jobbade natt och sover denna onsdagsförmiddag. Själv behöver jag sparka igång dagen. Vi hörs!

image

SysterYster med Make

6 thoughts on “Lite ensamt

  1. Låter skönt det där med att kunna gästa hos någon och ändå kunna komma och gå ”nästan som vanligt”. Det är gästfrihet när den är som bäst. Och faktiskt den enklaste – avslappnat och bekvämt för alla parter. Låter som om ni har fina veckor tillsammans!

    Gilla

  2. Tiden går fort då man har roligt. Du får leva på minnen en stund – tills ni träffas igen. Vi har inte riktigt fått svängt dygnet ännu (kom hem i torsdags). Vakna klockan tre i natt och var klarvaken. Men det tar sig, saktat men säkert. 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.