Föräldrarkväll

Publicerad av

Eftersom Maken är på jobbet hela kvällen och natten blev det jag som  skippade  kvällens Zumbpass och satt istället och tittade på Lilasysters danslektion. Kvällen bjöd nämligen på månadens föräldrarkväll.

image

Det finns hela 19 flickor i 7-8 årsåldern i Lillasysters  grupp och nu håller de på att finslipa danserna inför den kommande dansupvisningen i maj. De övar tre olika stilar, klassisk balett, jazzdans och steppdans och det är inte få steg som skall inövas minsann.

image

image

Det som gladde mig mycket på föräldrarsidan, var det faktum att endast tre stycken  föräldrar satt med nästan i sina mobiler istället för att titta på fickorna som dansade. Det är verkligen inte OK det heller, men åtminstone var det endast 3 stycken av 19 föräldrar som inte lät sig distraheras av den där datorn i fickan… Inte 100 procent, men i alla fall…

En trevlig timme blev det i all fall, trots att jag behövde missa Zumba och allt…! 😉

5 kommentarer

 1. Ja de är jobbiga de där telefonerna som tar allt mera tid av oss. Jag tittade beundrande på vår polska gäst senaste vecka. Hon gick inte med telefonen i handen för jämnan. Nej, hon ursäktade sig och försvann in på sitt rum i fem minuter för att messa sina föräldrar att allt var ok. Däremellan var inte telefonen framme överhuvudtaget. Jämför med mina barn som har den i handen för jämnan. Jag pratade för döva öron när jag bad dem ta modell efter henne…

  Gilla

  1. Det var duktigt av er gäst! Egentligen tror jag inte att mobiler tar den minsta tid av oss eftersom de är endast datorer, det är VI som GER dem tid. Vuxna, ungdomar, barn, m.m. Mobilerna kräver ju inget av oss, det är vi användare som inte kan låta dem ligga i tid och otid. Enligt mitt tycke…

   Gillad av 1 person

   1. Instämmer.Men liksom godis är telefonerna / minidatorerna ”programmerade och utvecklade” -.allt för att få oss på kroken. Och vi gapar villigt och sväljer kroken med hull och hår. Lättlurade är vad vi är. 😊

    Gillad av 1 person

 2. Är man kroppsligt närvarande så skall man också vara det till 100%, för barnens skull. Du zumbar..det låter skoj. Har bara inte vågat mig på det ännu. Trevlig påsk!

  Gilla

  1. JA, jag zumbar! SÅ härligt, roligt, svårt och lätt på en och samma gång! Har en härlig instruktör som säger följande. Så länge ni RÖR på er gör ni Zumba rätt! Jag har gått sporadiskt sedan förra somamren, men har på senare tid gått mera regelbundet och börjar nu kunna de olika stegen till de olika sångerna. En mycket rolig och härlig motionsform! Om du tyckte om aerobics eller gymnastik till musik eller JKG, så garanterar jag att du tycker om Zumba. Prova inte bara en och två ggr, utan flera tills du lär dig rutienrna och kan börja slappna av och dansa och inte bara oroa dig över och koncentrera dig på stegen. nej, jag är verkligen inget proffs, men trivs det gör jag och bränner kalorier så det står härliga till, gör jag också! Pröva!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.