Away in a manger…

Away in a manger, no crib for a bed.

The little Lord jesus, lay down his sweet head.

The stars in the sky, look down where he lay.

The little Lord Jesus, asleep on the hay.

Det är sent för Lillasyster, men hon hänger med i ala fall. Finns inte så många andra val när brorsan har simträning, Dottern åkte med och mamman i huset har… körövning!

För ngn vecka sedan damp det ner ett brev i lådan på datorn. Det var inte skrivet endast till mig, utan en hel massa av våra körmedlemmar från vår kyrkokör som inte längre existerar. Vår helt otroligt begåvade och trevliga dirigent lämnade vår kyrka i somras pga av en massa politik och annat som pågick och fortfarande pågår. H an valde att ta jobbet som erbjöds honom vid denna, mycket mindre församling, men förhoppningsvis mindre politik!

I brevet beskrev han hur bra hans första tre månader har gått och hur bra han trivs. Han berättade vidare att han planerar ett julprogram den 20.12 och eftersom hans nuvarande kör endast har ett par medlemmar, skulle han gärna se att flera av oss kom och sjöng och öva detta prgram.

Sagt och gjort. Denna nya kyrkan finns i en förort inte så långt från vår, så i söndags åkte jag till den första körövningen och…  råkade på en hel del körkompisar från vår gamla kör!

Vi sjöng och övade och det kändes nästan som på den gamla goda tiden när vår stora, fina kör fortfarande övade varje osndag kväll och hade en fin gemenskap. Och vad jag har saknat att sjugna i kör! Och vad roligt det var!

Denna torsdagskväll var det så dags för övning igen och ännu flera f.d körmedlemmar kom ikväll! Vår dirigent beröttade att hela 45 f.d körmedlemmar hade anmält sig att komma till körvningarna för detta speciella  julpgrogram som vi kommer att uppföra under gudstjänsterna på förmiddagen om tre veckor.

Som sagt, ikväll måste Lillasyster komma med till körövningen och tyckte nog inte att dert var lika skojigt som mamman i huset gjorde. Vi åkte däremot hela 30 minuter tidigt för att komma hem i en någorlunda acceptabel tid för henne att kryap i säng.

Om en vecka blir det definitiv mera julsånger i kör för den här körmamman!

 

1 thought on “Away in a manger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.