Ingen rast och ingen ro i paradiset

Publicerad av
Sjön är alldeles spegelblank denna vackra vårkväll

Vi kom vid middagstid. Efter vår vanliga, lugna körning genom Wisconsin. Vi tog den mera lantliga rutten. Inga stora fordon och en vackrare och lugnare körning helt enkelt.

Det är en jobbhelg som vi har framför oss och vi har redan kommit igång. Bryggan skall ut i vattnet och om vi är riktigt ambitiösa, den stora båstställnignen/skjulet också. Vi får se…. Imorgon lördag har det utlovats utmärkt väder, så det blir förhoppningsvis en fin dag att jobba.

Dock måste vi ju först få någonting ätbart i oss innan jobbhelgen kom igång på allvar. Vi åkte direkt till sommarstugan, bar in mat, kläder mm från bilen och åkte sedan iväg igen. Till den lilla, mysiga restaurangen i det lilla samhället som vi har besökt så många ggr förr. Uteservering var absolut inga problem och det var mysigt, trots att det blev lite kyligt. Det verkar som om restaurangen överlevt pandemin och planerar en mera normal sommarsäsong i år.

I Wisconsin finns det inte längre ngt mandat på munskydd. det känns lite märkligt att gå in i butiker och restauranger med munskydden på. Däremot var vi inte de enda märkte jag ganska snabbt. Något som jag också lade märke till på den lilla restaurangen var att ägaren, som jobbade bakom bardisken och tog våra beställningar innan vi gick ut igen, lade på sig sitt munskydd väldigt snabbt då han såg att vi hade på våra. Kunden före oss bar inget munskydd, så då hade ägaren inte på sig ngt heller.

Efter den goda och mysiga stunden ute på restaurangens veranda åkte vi hem till stugan igen. Nu skulle det jobbas!

Vi bar och rullade de tre delarna som bryggan består av mot sjön och stranden. Som ni märker är bräderna inte pålagda ännu. På det sättet är ju ställningarna för bryggan förstås mycket lättare. Mest bökiga eftersom stommarna är gjorda till den största delen av aluminium.
Yours truly hoppade i ett par gummistövlar som varit Dotterns och är jättelika, men fungerade utmärkt! ! Med Makens vägledning från stranden fick jag fötterna på bryggan upphissade tillräckligt så att han kunde, från stranden skuffa den längre ut i vattnet.
Svårt att se på bilden, men vi fick faktiskt en mycket bra början!

Nu är det mörkt och kväller och resten av bryggarbetet måste vänta tills imorgon…… God natt från paradiset och sjön uppe i norra Wisconsin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.