Cautiously optimistic: We’re beating this thing

Publicerad av

Ja, så sade Minnesotas guvernör idag under presskonferensen. Minnesota vinner. Inte ännu, men det ser en aning ljusare ut. Kurvan för nya fall orsakade av det nya Corona visiret hålls stadig. Folk håller i regel på den sociala distansen och munskydd fortsätter att vara obligatoriskt inomhus på alla allmänna platser. Vaccineringen pågår i ökad takt. Det nya, av USAs Food and Drug administration (FDA) godkända vaccinet, Johnson & Johnson  har nu också kommit till staten för några dagar sedan och som ni vet krävs det endast en dos av detta. Inte lika stor effekt som de andra två vaccinen, men ändå så mycket bättre än inget vaccin.

Nu får vi samlas max 15 personer inomhus med munskydd och distansen förstås om vi inte är vaccinerade. Vaccinerade personer får samlas med andra vaccinerade inomhus och utan restriktioner.

Restriktionerna för kyrkorna tas bort och nu får gudstjänster och andra aktiviteter ordnas inomhus. Med restriktioner naturligtvis.

Restauranger, barer och krogar får nu fyllas till 75% kapacitet istället för 50, men måste ännu stänga kl.23.

I april börjar bobollssäsongen. Amerikanerna älskar sin boboll och många av de hängivna fansen har undrat och funderat om de alls får se på ngn boboll live i år. Guvernören kom med den goda nyheten att stadion i Minneapolis får fyllas med hela 10 000 fans i april då säsongen börjar! Stadion är utomhus, men ändå… skulle jag åka om jag hade intresse? Nej, det trot jag verkligen inte!

Ändå…. ljuset i slutet av tunneln är onekligen litet starkare, även om vi ännu inte är på andra sidan denna pandemi. Gränserna mellan staterna är förstås öppna och det är lätt att resa mellan de olika delstaterna. I vissa finns det mera smitta, i andra mindre. De första fallen av både den fruktade sydafrikanska varianten och den brasilianska varianten av viruset har nyligen hittats här i Minnesota.

Ändå. Vi kämpar på…. vi går om än långsamt mot ljusare tider…..

Våren är i försiktigt antågande. Lite lika som att vi människor försiktigt vågar hoppas på att denna tid snart, snart är förbi….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.