Fjärde advent och träff med nya grannar

Publicerad av

Återigen är det den sista söndagen i advent och julen står för dörren. Det har varit en riktigt skön söndag med lite av det ena och det andra.

På eftermiddagen gick jag ut för att städa upp efter hundarna och fylla på fågelbrädan. Våra hundar springer lösa på gården och därav måste det städas upp efter dem. Jag hade precis blivit klar på framsidan då den nya, unga grannfrun kom ut ur sitt hem och vi stannade upp en stund för att hälsa på varandra. De flyttade in i slutet på oktober och vi har endast sett varandra i förbifarten annars. Inga handskakningar förstås, utan med distans och utomhus, men roligt att träffa folk ändå!

Trevlig kvinna, knappt 30 med sin första bebis i magen med beräknad nedkomst i maj. Hon frågade om de förra ägarna till deras nya hem och jag kunde ju ge henne lite information. Hon blev förvånad över att de inte köpt från den familj som köpt huset då det byggdes för tio år sedan, utan att de faktiskt köpt av den andra familjen som hade bott där.

Det är lite lustigt att jämföra. Grannfrun i huset före henne var inte alls glad över att flytta ifrån ett sådant fint hus. Fina väggar, fin matta, trevligt läge vis en damm, nära till affärerna men ändå lite distans och grönområden över hela Förorten, ja precis allting. Den nya grannfrun och henens unga make har anställt ngn att måla hela huset invändigt och nu är de mitt i processen att riva ut all heltäckande matta och lägga in ny. Jo visserligen behöver den heltäckande mattan komma bort. Vår är väldigt sliten den med och det blir för oss vårt nästa golvprojekt. Men att den skulle vara i SÅ dåligt skick som det nya grannparet påstår att den är, har jag svårt att tänka mig…. De berättade också att allt konstant går sönder! Nu senast har den öppna gasspisen i vardagsrummet gått sönder och jag vet inte vad annat som har gett upp. Egentligen är det kanske inte så konstigt ändå… dessa hem byggdes för tio år sedan och saker och ting behöver ses över och kanske bytas ut. Jag tvivlar att det gjorts av de förra ägarna eftersom det helt enkelt inte behövdes. Detta nya par köpte huset precis då allt börjar vara välanvänt…..

Trevlig pratstund fick vi alla fall och det var roligt att träffa både henne och den unga Maken, som såg mera ut som en pojkvasker! ( Han är riktigt trevlig han med, verkar bara för ung att ha hustru, hem och barn på väg!) 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.