Det spikas och hamras i källaren

Publicerad av

I lördags upptäckte Maken läckan. Jodå, vår nio år gamla vattenberedare som ser till att vi har varmt vatten, hade börjat läcka. Vi har väldigt hårt vatten här i Förorten där vi bor, så helt överraskade var vi inte, men ändå…. Tidpunkten för detta kunde ju ha varit lite bättre…

Eftersom det inte var en massa vatten på golvet, utan mest fukt, tyckte Maken att vi kunde vänta med att ringa rörmokaren till måndagen. Allt sådant som görs över helgen, blir ju alltid så mycket dyrare ändå.

Sagt och gjort. Imorse efter att Maken hade kommit hem från natten på jobbet ringde han genast rörmokaren. Han hade frågat runt lite på nätet och bland kolleger och ringde sedan ett rekommenderat företag.

I skrivande stund är rörmokaren här. Den gamla, läckande behållaren är redan utbytt och den nya installeras. Ännu är det nog ngn timme innan vi har varmt vatten igen. För mig, som just blev klar med ett till zumbapass via nätet är det bara att vänta på den där varma duschen ett tag till.

Och räkningen då? Jodå, en nätt summa på runt USD 4000….

Den nya vattenberedaren ser precis ut som den gamla. Är du säker på att den är utbytt?, frågade jag Maken.
Ute på gatan bakom lastbilen står vår gamla trotjänare som sett till att vi haft varmt vatten i nästan nio år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.