A shamrock in the window

Publicerad av
Den snabbt och egenhändigt tecknade klövern av Dottern

Trots virus och karantän och allt annat kaos skriver vi idag den 17.3, vilket markeras som  St. Patrick’s Day i detta hörnet av ärenden. ( och Irland och kanske Storbritannien också, det vet jag faktiskt inte.)

Under helt normala år firar de amerikaner med irländskt påbrå stort med parader, festivaler, fester och en hel del öl. Med detta envisa virus omkring oss detta år, blev det inget sådant i år precis.

Dock hade en mamma i vårt område en alldeles lysande ide. Via Facebook bad hon alla grannar i området att rita, färglägga eller skriva ut ett klöver och sätta upp det i ett fönster som vätter mot gatan. Hon ville nämligen att man skulle kunna ta en promenad med sina barn och räkna hur många klöver som grannarna hade satt upp!

Sagt och gjort. Dottern, som är den konstnärliga i familjen, fick tag i papper och grön penna och ritade snabbt och lustigt ett klöver som hon sedan tejpade upp i fönstret.

Grannfrun kom gående med sina ( mycket yngre) barn senare på eftermiddagen och jag frågade henne hur många klöver de hade hittat och hela 41 blev svaret, i bara vårt kvarter! Det var en lustig liten aktivitet tyckte jag i dessa tider när vi skall undvika varandra till varje pris!

Kål och kött hör till traditionen

Igår då jag åkte till mataffären köpte jag den traditionella maten för denna dag, trots att vi är allt annat än irländska, men det blir så gott. Pepprat nötkött med kål och potatismos till. En irländsk-amerikansk rätt som jag lärt mig göra av Svärmor.

Gott blev det och nu har den hårt arbetade Maken kört iväg till sitt nattskifte igen. Han har haft möte. på möte, på möte under hela dagen, allt via videosamtal eller vanlig telefon och planering pågår för fullt.

Dagens saldo för Minnesotas COVID-19 fall är 60, siffran stiger, men inte lika snabbt som de föregående dagarna. Ändå behöver det planeras och åter planeras för att sjukhusen skall vara förberedda om och när alla dessa karantänåtgärder inte fungerar som de skall. Stressen är påtaglig…. Bara att bita ihop. Nog kommer vi igenom detta också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.