Mental (o)hälsa en tisdagskväll i mars

Publicerad av

Jag har just kommit hem från en föredragskväll som hölls vid kyrkan. Klockan är just över 22 .

Ungdomsledaren hade bjudit in två terapeuter att föreläsa, berätta och diskutera om mental hälsa och ohälsa i tonåringar. Hur vanligt detta är, vad som förekommer mest, hur man känner igen symptomen och hur vi kan hjälpa dagens ungdomar som upplever mycket stress från bl.a sociala medier, studier, tryck och annat som de tycker att de behöver leva upp till.

Ämnet är mycket viktigt och det fanns en hel del tonårsföräldrar som lade sina normala tisdagsaktiviteter till sidan och tog sig till kyrkan vår för att lyssna.

Kvällen hölls mellan kl.18.30-20.30, vilket i och för sig är mycket bra så att folk hinner hem från sina arbeten och slänga i sig en bit mat innan de skall iväg igen, men samtidigt var det nog tungt att sitta stilla i en halvmörk kyrkosal och lyssna till två kvinnor som helt klart var mycket kunniga inom sitt område, men kanske inte var världens bästa föredragshållare.

Jag lärde mig kanske inte så mycket nytt, men ämnar nog i alla fall åka till nästa kväll i serien som kommer att hållas om en månad. Den kvällen skall tydligen handla mera om depression och ämnet skall diskuteras mera på djupet. Jag lär nog åka till den kvällen också. Detta är, som sagt ett mycket viktigt ämne och vi har en hel del att lära oss, vi som kallas tonårsföräldrar på 2020….

Affischen som delades ut inför denna kväll och de tre följande kvällarna i denna föredragsserie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.