En kväll med trevliga minnen

Publicerad av

Förra veckan ville Dottern ha några gamla fotografier då hon och hennes allra bästa bästis från då hon var liten. Bästisen fyllde 20 år och Dottern ville lägga ut en bild på Instagram från barndomen för att fira kompisen.

Detta i sin tur ledde till att jag bläddrade bland gamla bilder som lagrats i molnet och fick se en hel massa härliga bilder från då barnen var små.

Ikväll hade Lillasyster inga läxor. Efter att hon hade övat harpa frågade jag henne om hon ville låna min dator för att ta sig en titt på alla gamla bilder och det ville hon gärna.

Jag satte mig bredvid henne på sängen medan hon tog sig en titt. Hon började med bilderna från då hon föddes och tyckte det var så oerhört roligt att se på dem. Den här mamman i detta huset har varit väldigt slarvig med att beställa bilder och lägga i album och igen påmindes jag om hur detta projekt verkligen är ngt som jag behöver ta tag i.

Visst är det så väldigt behändigt med digitalt, och lätt att ta många fotografier, sudda bort och skicka till nära och kära på andra sidan Potten eller runt om i USA, men att faktiskt ha fysiska bilder att hålla i, det händer ju faktiskt väldigt sällan. På det sättet var det ju nog bra på den gamla, goda tiden då vi hade 35 mm film och man tog rullen för framkallning och fick vänta ett par dagar på bilderna. Då kunde man ju förstås inte välja och vraka vilka man ville ha framkallade, utan det var bara att få hela rullen framkallad på en gång. Dock hade man fysiska fotografier i handen och kunde sedan göra vad man ville med dem.

Så, ikväll tog jag beslutet att börja beställa bilder och/eller album så att vi har dessa härliga bilder sparade ifall molnet brakar ihop!

Hur är det med er kära läsare? Har ni alla era foton i fint beställda album? Eller har ni de flesta i molnet som vi har eller har ni kanske högar på högar med skolådor fyllda med fotografier som väntar på att ngn dag, någon gång komma in i album? Berätta!

Till vänster i bild mina fina flickor, till höger min underbara maksinälskande pojke som tidigt fick börja klippa gräset, så länge antingen pappa eller mamma var ute med honom. Och på bilden ovanför honom ser ni en Lillasyster som älskade att tillbringa mycket av sin tid i ngt annat läge än upprätt…. Året är 2011 och flickorna är 11 och 3 och Sonen är 7 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.