Så var det dags igen då

Publicerad av
Bordet kryllar återigen av papper denna kväll. Denna gång är det dock mamman i huset som jobbar.

Klockan är lite över 21 och jag har just städat upp allt pappersarbetet. Inkommande tisdag skall alla formulären vara inlämnade för det här skol/dagisåret igen.

Det är strax mars månad och återigen skriver jag och mina kolleger små rapporter på barnen som vi sköter om på dagiset. Det är egentligen inte så många barn. Vi har delat upp alla 65 stycken mellan oss, och själv har jag 14 rapporter att skriva, men visst tar det tid att tänka igenom det man vill plita ner. Vem leker barnet i fråga med? Vad tycker barnet om att leka med? Läser barnet? Vad tycker barnet om samlingarna, böckerna, lärarna, hela dagismiljön osv, osv.

Följer barnet en normal, social, fysisk och psykisk utveckling? Hur är det med finmotoriken? Kan barnet hålla en penna, krita, tuschpenna? Springer, hoppar, går barnet normalt enligt utvecklingskurvan?, osv.

Vidare måste man ju också tänka på att dessa rapporter ´handlar om andras allra största och finaste skatter-deras barn. Man kan ju inte uttrycka sig hur som helst heller, utan finkänslighet är det som gäller.

Dock har jag nu satt punkt för dagen och skall ta mig an stickningen en stund innan John Blund kommer och hälsar på. Ingen ledig fredag för mig den här veckan. Kollegerna och jag skall alla sitta på skolbänken på en konferens hela, långa dagen imorgon och ingen av oss är så där värst vana med att sitta stilla eftersom vi förstås alla jobbar med småbarn där det alltid är full rulle!

Nu till den där stickningen då….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.