Koncentrerat

Publicerad av
Koncentrerat värre ikväll

Denna onsdagskväll borde denna familjen verkligen ha varit på gudstjänst eftersom det ändå är askonsdag vilket i sin tur markerar början på fastan. Dock kom skola och läxor emellan och familjen stannade hemma och jobbade istället.

Ungdomarna kämpar båda med den långa matematiken så att säga. Alla tre har begåvats med sin pappas talang för siffror och formler, vilket i sin tur rekommenderades från deras respektive skolor att välja den långa matematiken så att säga. Ni som känner skribenten till denna blogg småler troligen en smula eftersom hon knappat kan addera två plus två! Än mindre deltaga i ngn slags lång matematik på varken mellanskolenivå eller gymnasienivå!

Alltså är det pappan i huset som snällt får sätta sig mellan sina två ungdomar och hjälpa till med siffrorna och formlerna då det kärvar till sig och det gjorde det alltså ikväll när läxorna skulle göras efter middagen

Medan de jobbade koncentrerat och febrilt, jobbade jag i köket istället och fick ihop en sats kakor och en sats bananbröd. Inte dåligt alls för en askonsdagskväll som denna.

Det koncentrerade gänget gnällde inte mycket heller då de fick färska kakor direkt ur ugnen att mumsa på medan hjärncellerna jobbade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.