Can you Fahrenheit that?

Publicerad av

Ja, så frågade Sonen imorse då jag bad honom att pälsa på sig ordentligt innan han gick ut för att starta bilen. Jag hade nämligen just meddelat honom att den tidiga morgontimmen var rejäl kall och det var hela -26 grader Celsius ute.

Jag vet ungefär hur många grader Fahrenheit det är ute om jag kollar den amerikanska termometern och likadant är det med ungdomarna om de kollar den termometer som vi har inställt på Celsiusskalan.

Imorse ville Sonen ha raka rör och ville veta exakta grader i en skala han förstår bättre. Alltså meddelade jag att det var -13 grader F ute. ( vid ca.-40 grader F möts skalorna och det är då också -40 grader C. )

Detta svar var han kanske inte så nöjd med, eftersom det var så kallt, men nu visste han i alla fall att det fanns en viss risk för bilen som står ute och som han kör, inte skulle starta.

Några minuter senare hörde jag honom komma in igen efter att ha gått ut till bilen:

– Mamma, it started!

Detta var naturligtvis mycket glädjande eftersom han då inte behövde ta skolbussen. För är man 16 år fyllda och har eget körkort och tillgång till bil, då finns det nästan inget som är så ’uncoolt’ som att ta skolbussen!

De kalla minusgraderna höll i sig hela dagen och det blev aldrig varmare än -15 C. Nu är det återigen kväller och kvicksilvret pekar på nytt nedåt…. inte lär det vara mycket varmare imorgon heller då jag slår upp mina blågrå…..

Soligt, klart och kallt här i Tvillingstäderna med omnejd just nu….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.