Lördag morgon vid sjön….

Publicerad av

…. är tyst och stilla. Klockan visar just på nio och inifrån sovrummet där Lillasyster med Bästis sover hörs det ännu snarkningar….

Under natten snöade det en aning och ett tunt snötäcke täcker bilen på uppfarten bakom stugan. Dock är det fortfarande inte kallt ute, runt nollstrecket har det lovats hela helgen.

Dagens schema är helt öppet. Maken har lovat flickorna amerikanska pannkakor till frukost vilket de blev eld och lågor över igår kväll!

Själv är jag ingen riktig vän av dessa pannkakor så jag får hitta på ngt annat. Inget fel med det heller.

Eftersom vår stuga är varm och skön och beboelig året om, är det inte mycket som behöver packas med då vi kommer på mini-semester. Igår hemma i Förorten fyllde jag en kylväska med färsk frukt och färska grönsaker, mjölk, ägg och bröd. Så gott som allt annat fanns redan här i kylskåp och frys. Lyxigt- verkligen!

Vattnet stänger vi av och termostaten lägger vi ner på värmepannan till ca.+10. För kyligt att bo i, men tillräckligt varmt så att inte vattenledningar fryser. Detta blir dock inte förrän imorgon. Vi har fortfarande massor med lyxtid att njuta av.

Speciellt den påtagliga tystnaden här ute i naturen…..

Förra vintern såg vi både rävar och stora örnar. Jag tror det blir en tur på isen idag för att se om vi hittar ngt intressant…. Den stora Svartbjörnen som Maken såg två av förra hösten och sommaren torde ligga och sussa sött i sitt ide. Så ingen risk att träffa på dessa mäktiga, men faktiskt farliga varelser. Det är liksom inte rekommenderat att ta upp kampen med en sådan…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.