Bokrecension: The love season’ skriven av Elin Hildebrand

Publicerad av

Jag läste ut den igår. En av de första romanerna skriven av favoritförfattaren just nu. Denna bok gavs ut år 2006, så den hade några år på nacken.

Jag har ännu inte beslutat mig för om jag tyckte om boken eller inte.

Handlingen var komplicerad och involverade flera personer som verkade intressanta och beskrevs på sådant sätt, men efter att jag läst ut boken undrade jag vad som hände med just den personen eller den personen.

Renata Knox är 19 år och alldeles nyförlovad med den stenrike Cade Driscoll. Cade och hans familj äger ett enormt sommarställe på den mysiga ön Nantucket och dit kommer ungdomarna en helg från New York för att berätta om dras förlovning åt Cades föräldrar.

På den idylliska ön bor bl.a Renatas gudmor, som Renata inte fått träffa sedan hon var 5 år och hennes mamma omkom då i en otäck trafikolycka.

Hela handlingen utspelar sig under en dag och det är inte lite som händer under denna dag och inte lite historia som gås igenom heller.

Renatas gudmor Marguerite är fast bosatt på ön och f.d restaurangägare och gourmetkock, men hon har inte kokat mat sedan Candaces ( Renatas mamma och Marguerites bästa vän) olyckliga dödsfall.

Nu när Renata är på besök kontaktar hon sin gudmor och denne vill koka ett fantastiskt mål mat åt sin guddotter eftersom hon nu ändå befinner sig på Nantucket.

Dock har Renatas pappa Daniel Knox förbjudit Renata att träffa hennes gudmor eftersom han fortfarande anser Marguerite vara delaktig i hans hustrus alldeles för tidiga bortgång….

Under dagen, innan hon lovat åka för att hälsa på sin gudmor väljer Renata själv att åka till stranden med hushjälpen Miles och hans väninna Sallie eftersom Cade har åkt ut för att segla med sin pappa. Istället för att göra en strandutflykt med sin fästmö som han lovat. Det blir lite mera äventyrligt än vad Renata hade tänkt sig….

Som sagt, en ngt komplicerad handling. I boken dyker det upp en del andra personer: Porter, Sallie, Miles, Action etc. Vissa mera bipersoner i handlingen än andra…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.