Liten och söt

Publicerad av

Tillbringade en halv timme ute i trädgårdslandet och rensade ogräs denna eftermiddag, innan regnskurarna började hopa sig. De allra första jordgubbarna tittar nu fram under bladen på jordgubbsplantorna och precis som de två tidigare åren är de små, men mycket söta till smaken.

Att jordgubbarna mognar lagom till midsommar är i och för sig ganska överraskande med tanke på hur kylig vår och försommar vi haft, men kallt har det ju då ändå inte varit. Och lika ljust är det ju i all fall vare sig vi har sommarvärme eller vårkyla.

Efter en titt på hallonbuskarna alldeles nära jordgubbarna konstaterade jag i all fall att de är efter. Normalt får vi första skörden med hallon runt midsommaren också, men kartorna på hallonbuskarna är ännu små och knappt synbara, så de är tydligen lite efter denna sommar.

Dock gissar jag nog att de kommer ganska snabba ikapp de också.Meteorologerna förutspår fortsatt, för säsongen, kyligt väder och ostadigt med regn lite här och där varenda dag. Precis vad som behövs här i Mellanvästern, mera regn. Floder och sjöar översvämmar lite överallt fortfarande efter vårens och försommarens skyfall. Speciellt då i de mera södra delarna av Mellanvästern, staterna Iowa, Missouri och Arkansas ligger bitvis under vatten. Förhoppningsvis får vi uppehållsväder snart….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.