Att välja instrument

Publicerad av

Nästa läsår börjar Lillasyster på sexan, vilket hos oss innebär mellanskolan. Hon fyller 11 år om en vecka och går ut lågstadiet i vår. Otroligt vad tiden går! Men, men… så är det och under åren i mellanskolan får eleverna välja hur de vill lära sig musik. Vill de sjunga i skolkören eller lära sig spela ett instrument? Och om de vill lära sig spela ett instrument, vilket instrument vill de lära sig spela?

I tisdags var det Lillasysters tur att tillsammans med Maken åka till den mellanskola som hon börjar i i september och prova de olika instrumenten som erbjuds.

Hon fick träffa Mr.G, som är lärare och dirigent i stråkorkestern, eftersom hon i alla fall hade tänkt sig ett stråkinstrument. Hon provade alla instrument som erbjöds: violin, altfiol, cello och basfiol och efter diskussioner med Mr.G och med Maken, bestämde hon sig för att lära sig spela altfiol.

Lillasyster är musikalisk, rätt ordentligt musikalisk faktiskt, så Mr. G, som redan har träffat henne vid andra tillfällen och visste att hon också lär sig att spela harpa, trodde inte att hon skulle ha några större problem att lära sig spela detta nya instrument. Noter läser hon redan sedan några år tillbaka och i och med Suzuki lektioner med harpan, har hennes gehör tränats väldigt mycket. Så till den grad faktiskt att hon ibland lutar sig mot mig under gudstjänsten på söndagarna och berättar vilken av noterna på pianot som borde stämmas!

Vi får ju se hur det blir med detta nya instrument. Mr. G rekommenderade att hon tjuvstartar lite med lektioner under den kommande våren, så att han troligen kan placera henne i den mera avancerade stråkorkestern!

Dags för Maken och mig att spåra upp en lämplig lärare då…

Lillasyster provar en altfiol.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.