Robotlådor

Publicerad av

På jobbet har vi ett gäng treåriga pojkar som älskar att leka robotar. För att göra detta tar de varsin låda som är fylld med leksaker: bilar, dinosaurier eller vad det nu råkar vara. Innehållet hälls ut i en hög på golvet och plastlådan sätts på huvudet. Sedan dras lådan ner över huvudet och armarna blir raka som pinnar och benen likaså.

Problemet med dessa robotar är att de inte kan se. Lådorna är hållbara och tillverkade i hård plast. Går inte att se igenom. Ett annat problem är ju förstås att pojkarnas inte hjälper till med att plocka upp leksakerna som de hällt ut på golvet.

Ikväll efter hemkomst tog jag tag i saken och tillverkade robothuvuden utav papplådor som jag hade sparat.

Några märkvärdiga påhitt är de inte, men i dessa digitala tider tycker jag det är extra viktigt att unga barn får leka med ngt så enkelt som en låda och att det finns tillgång till ‘gammaldags’ böcker, vilka vi har i stor mängd på jobbet.

Så här blev i alla fall fall mina robotlådor:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.