Inte så tråkigt ändå

Publicerad av

Bilskolan för Sonen började i måndags- teoridelen. Han får inte börja övningsköra förrän fyllda 15, vilket sker i vinter, men redan denna sommar får han gå igenom den 30 timmar långa kursen som måste tas innan.

I vinter, på födelsedagen eller efter, får han ta det datoriserade provet och om han klarar det, får han äntligen sätta sig bakom ratten.

Dottern, som fyllde 15 på våren, tog denna kurs under sommarlovet hon med. Kursen blir två veckor lång medan undervisning tre timmar på förmiddagen. Detta blir ganska omfattande att få inprickat under skolåret. Följaktligen är det många ungdomar som väljer att få kursen undanstökad under de lediga sommarmånaderna.

Så också Sonen då.

Efter fyra veckor på läger och utevistelse varenda dag från morgon till kväll, såg Sonen inte alls fram emot denna tråkiga del av körkortet. Det hjälpte ju inte att Dottern hade berättat åt honom hur otroligt tråkig denna kurs är!

Nu har han då gått nästan halva kursen redan. Hittills har han tyckt att det varit väldigt intressant! Han sitter glad i hågen bredvid mig varje morgon när jag kör honom till bilskolan. Penna och övningshäftet (på bilden) är med i högsta hugg! I måndags hade eleverna, 20 stycken, alla i åldrarna 14-15 år, blivit testade på sina kunskaper och vad de visste innan kursen sparkade igång. Sonen, som har varit bilintresserad sedan han föddes (!), fick, naturligtvis 28 rätt av 28 möjliga.

Idag när jag hämtade honom berättade han att de hade lärt sig om hur alkohol påverkar körandet och han berättade att statistiken visar att 306 människor faller offer för alkoholrelaterade trafikolyckor/timme i USA! Visserligen är detta ett enormt stort land och detta är ju ett medeltal, men ändå….

Sonen berättade också att de igår fick lära sig de nys rekommendationerna för bilbälten i USA. Eftersom Lillasyster nuförtiden är längre än mig, har vi låtit henne sitta framme i bilen i passagerarsätet. Detta var helt acceptabelt för några år sedan, men nu vill experterna att barn skall hållas i baksätet till uppnådda 13 år! Detta har tydligen att göra med hjärnans utveckling och inte med kropplängdens. Lillasyster var inte så glad över detta….

Fyra dagar kvarstår av kursen för Sonen. Denna kurs, som egentligen inte alls var så tråkig som den hade blivit förutspådd att vara. Och tur är väl detta egentligen, för jag är inte så säker på att jag skulle få Sonen ur hans varma, sköna säng vid åttasnåret på morgonen under sommarlovet annars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.