Uppsnyggning

Publicerad av

Den goda väninnan med tonårig dotter skickade ett SMS igår hastigt och lustigt. Undrade om vi kunde träffas i några timmar på tisdagseftermiddagen?

Jovisst, det skulle gå hur bra som helst efter klockslaget 13, så vi gjorde slag i saken.

Den tonåriga dottern är på dagen nio veckor äldre än vår tonåriga dotter och för 18 år sedan då väninnans och min mage växte i takt med varandra, var set roligt att jämföra mått,viktökning, illamående osv.

Väninnan har sedan dess flyttat en bra bit bort, men har, nu som då ärenden till förorten, och så är det denna dag.

Alltså bjöd jag hem henne hit till oss, vilket i sin tur resulterade i förmiddagens uppsnyggning av hemmet.

Väninnan och jag har kännt varandra sgs sedan jag flyttade hit. Vi har inte haft daglig kontakt, ibland har vi knappt setts på ett år, men kontakterna och vänskapen har hållit och djupnat. Hon har också tre barn och har följaktligen också sett ett rörigt hem och skulle säkert inte bry sig det minsta i om det var städat hos oss eller inte.

Fast nu är det ju så att jag bryr mig om hur vårt hem ser ut. Gissar att det kommer från mor i hemmet där jag växte upp. Vårt hem var alltid välstädat och upplockat och för ett antal år sedan då vi befann oss hemma i Jakobstad och jag hittade spindelväv i ett hörn i mitt barndomshem, blev jag minst sagt lite chockad. Sådant förekom absolut inte då jag bodde hemma….! 🤔😝

Så, nu har jag ägnat förmiddagen till att putsa och feja. Torka damm och plocka bort. Igår kväll fick WCn sig en omgång och det var behövligt.

Nu är vårt hem presentabelt igen och jag ser fram emot en trevlig eftermiddag med kompis ute på verandan i en ngt svalare förort, om än väldigt fuktigt ännu.

Tack och lov för den där takfläkten som fick sig ett inlägg tillägnat för ngn dag sedan!

Mina goda ‘kompisar’ kvasten/sopborsten och torrmoppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.