I Pulkbacken

Idag åkte vi halvvägs till Lillasysters skola för att komma till den närliggande pulkbacken. Kusinerna hade igen iklätt sig lånade vinterkläder så att vi kunde åka och njuta av suset i nerförsbacken.

image

Eftersom vi inte fick en hel massa snö igår, syntes barmark lite överallt på kullen, speciellt den sida som vätte mot söder, men det gick bra att susa nerför ändå.

Det är mycket som vi nordbor gör under vintern som vi inte ens tänker på. När Flickkusinens strumpor kom av inne i stöveln till exempel. Jag bad henne sitta ner i pulkan, drog av henne stöveln och lade hennes strumpa ovanpå jeansen under värmebyxorna så att de skulle hållas uppe. Sedan lade vi på stöveln tillbaka och drog ner värmebyxorna över stöveln för att undivka att snön sprutade in på huden därunder när hon åkte.

Eller att komma ihåg att man har med varma vantar för händerna innan vi åkte iväg. Det går ju liksom inte att åka pulka i -10 grader uta vantar på händerna.  Åtinstone är detta itne att rekommendera. Fast om man växer upp i ett vamt klimat där skolans raster hålls inomhus om det blir kallare än plus fem grader, då behöver man ju liksom inte tänka på sådana saker!

image

image

Rolig hade barnen hur som helst och jag var både glad och förvånad över hur länge vi stannade. Över en och en kvarts timme blev det och alla var rosiga om kinderna oh glada och nöjda efter dagens vinteräventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.