Snö

Publicerad av

Vi vaknade till ett nytt pudrigt, vitt täcke. Inte den där tunga blötsnön vi fick för en vecka sedan.Den där snön som inte ens snöslungan orkade rå på.

Nej, istället skottade jag det mesta för hand i förmiddags några timmar efter att Maken hade påbörjat sitt 24 timmars skifte på jobbet.

Solen sken och även Lillasyster hittade ut för att hjälpa till.

Vi skottade igår kväll också ngn timme efter att snön hade börjat fall och på det sättet var inte snötäcket så där väldigt djup att få bort idag. Vinden var kylig, torr och bet i kinderna, men redan nu i januari börjar solen värma eftersom vi befinner oss så pass långt söderut.

Snöslungan kommer onekligen väl till pass på snövallen som bildas efter Förortens snöplog som kom förbi tidigt på morgonen. Och som sagt, idag med pudersnö var den till stor hjälp!

En bekant vy för er som följer mina skriverier. En vacker vy idag på eftermiddagen då jag jobbade med snön på baksidan av vårt hem. Där var det betydligt kallare i skuggan och det gällde att dra upp kragen på jackan och hålla sig i lä från den kyliga vinden så gott det gick.

Detta prydnadsgräs tycker jag är så fint. Även på vintern i denna version.

Dryga tre timmar efter att jag hade skottat klart såg uppfarten ut på detta sätt. Solens strålar hade jobbat hårt och tillsammans med den mörka asfalten hade sgs all snö och is smultit bort. Visserligen är det bara januari, men vi är helt klart på väg mot våren!

13 kommentarer

    1. Mycket bra med fusk då snövallen är tjock efter plogen! En snöslunga skall ni satsa på!
      Nu är vi verkligen på vårsidan här hos oss. I mars brukar våren börja komma! 😃

      Gilla

      1. Jo jag skottar mycket jag med. Stör mig inte så länge det inte är 10 ggr/dag. Använder snöslungan när vi får större snöfall. Dock ingen traktor. Tror inte de är tillåtna i Förorten….🤔😉

        Gilla

      2. 😂😂tror nog polisen skulle komma fort efter mig om jag kom mig ut med traktorn på vägarna här!
        På landet kanske, men inte i storstan…..😉

        Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.