På fredag skall man städa, det gör varenda tant….

Publicerad av

… och pojkens snälla mamma hon gjorde likadant!

Dock lite annan slags städning  än den där vanliga dammsugningen och dammtorkningen har jag ägnat denna fredag åt. Nämligen att städa bort barndomen! Men, ve och fasa, tänker ni nu! Vad är det för slags mamma?!

Lugn, bara lugn. Helt och hållet har jag inte städat bort mina barns barndom, men har  nog röjt rejält i deras gamla leksaker denna arbetsveckas sista dag.

Lillasyster fyller 12 år i februari, hennes bror 16 i januari och ni som följer denna blogg vet att den äldsta Dottern har halvt om halvt flyttat hemifrån  och studerar för andra året i rad på annan ort. Detta i sin tur betyder ju att ingen direkt leker med  dessa leksaker längre.

Förvaringslådor fyllda med leksaker som inte längre används….

Leksaksmat, kärl, tallrikar, bestick, en bordsduk m.m.

Till min stora förvåning var inget av barnen intresserade av att behålla allt detta. Dottern har en kompis med bror som har en liten son. Om  eventuellt intresse finns, får denna lilla Son hela härligheten. Annars blir det en donation till loppis.

Däremot är Dottern inte riktigt säker på vad hon vill att vi gör med hennes dockvagn ovan. Hon vill inte riktigt ge bort den, samtidigt som hon inte riktigt vill behålla den heller. Vi avvaktar än så länge och så får hon tänka på saken och kanske ha ett mera definitivt svar då hon kommer hem för att fira Tacksägelsen om två veckor.

Det känns bra att röja och gå igenom och få bort sådant som inte längre används. Imorgon hoppas jag ta med mig Lillasyster ner i källaren och låta henne bestämma vad hon vill eller inte vill behålla….

4 kommentarer

 1. Jag har gjort samma sak i etapper… Bara för att inte göra steget för stort.
  Först flyttade jag ut allt på förråds vinden. Efter något år städade jag bort allt som de inte ville spara. Nu finns endast saker som eventuella barnbarn kan leka med i framtiden….(Vet ju dock inte om de duger nå mera då)…😆
  Allt har sin tid!

  Gillad av 1 person

  1. Jo lite liknande här. Det finns saker som barnen/ungdomarna vill behålla, så nu blir deras egna rum förråd för de leksakerna. Dock kan vi ju inte behålla allt heller. Förhoppningsvis hittar nya barn till dessa avdankade leksaker som våra barn vuxit ur…..🤔

   Gilla

  1. Jodå. Du har alldeles rätt. Det är sången: ’Sudda, sudda bort din sura min. ’
   Javisst skönt att städa upp. Maken har nya planer för källarutrymmet….. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.