Helgprojekt

Publicerad av

Ja, det där projektet vid stugan förra helgen ja…. Nu är det så att inne i stugan är det mesta av golvet täckt utav en skön, mjuk, nästan ny heltäckande matta och den är underbar!

Dock är det kanske inte lika underbart att ha denna heltäckande matta strax framför dörren in till stugan….

Alltså hade jag bett den Händige Maken att installera ett annat slags golv inom området där repet ligger i bilden ovan. Vi hade bestämt oss för kakel.

Innan Maken åkte till stugan förra helgen hade vi tillsammans valt ut kaklet som vi tyckte skulle passa bra med den heltäckande mattan och stugans övriga inredning.

Maken kom upp till stugan på fredagseftermiddagen och satte igång med projektet nästan direkt. Då han hade skurit bort mattan framför dörren upptäckte han… plywood. Vilket i och för sig  inte överraskade honom, men då måste han först täcka golvet med ett skyddande material så att kaklet inte skulle röra sig med golvet därunder….

På paketet stod det att det skulle ta ca.1 till 1,5 för massan att torka, men i själva verket tog det hela 12 timmar för medlet att bli torrt, vilket betydde att projektet skulle ta längre än väntat.

På lördagsförmiddagen blev det dags för murbruk och plattor och bilden  ovan kom från Wisconsin. Jag var redan nöjd, trots att det inte var klart ännu, men vilken skillnad!

Efter allt väntande blev golvet helt klart sent på söndagskvällen och Maken packade ihop alla sina verktyg pch grejer, hunden Lilly och styrde kosan hemåt igen. Jobbet  på sjukhuset kom emot och han måste hem till Förorten igen.

Och slutresultatet då? Jo….

Den där Maken, han kan han!

 

8 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.