Kära mammor!

Publicerad av

Varma grattsiar på morsdagen till alla mammor, styvmammor, bonusmammor, kvinnor som vill bli mammor, kvinnor som förlorat sina mammor, alla de som har mammor i livet osv, osv. Ingen nämnd och ingen glömd!

Liksom i Finland firades morsdagen idag, söndag här på andra sidan Potten också och på bilden ses min vackra blombukett som Maken gav mig!

Vi firade såklart med mina Svärföräldrar. Inte bara morsdagen utan imorgon, måndag firar Svärfar födelsedag, vilket ju naturligtvis också måste firas!

Det blev grillade biffar, hemgjord potatissallad och ugnsbakade grönsaker. Med ett gott, rött vin till.

Eftersom Svärmor älskar choklad, blev det en (köpt) chokladpaj till efterrätt, men vi ville inte lämna Svärfar utanför. Han är nämligen ingen chokladvän, så Maken svarvade ihop hemgjord citronglass också som den andra efterrätten. Vilka nöjda miner det blev!

Det blev en riktigt trevlig kväll ute på verandan, trots att det var en aningen kyligt. Tur att vi har fönster nu så att vi kan sitta ute trots den relativt kyliga våren i år.

Den hemkomna  Dottern underhöll med tyst, mysig gitarrmusik i bakgrunden medan de vuxna satt och pratade.

4 kommentarer

    1. Ingen aning varför Sverige har sitt eget datum när det kommer till morsdagen. Dock har USA sitt eget datum när det kommer till farsdagen och den firas redan om några veckor i juni. I Finland firas den alltid andra söndagen i november, men hur är det i Sverige med Farsdagen? När firas den dagen där? 🤔

      Gilla

      1. Jag hittade en lista på nätet. Tydligen är morsdag lite här och där över världen och året men de flesta länder firar samma dag som er. En handfull länder som oss. Säkert lika med farsdag då. Där gör vi som Finland, 10.11.

        Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.