Spring sing

Publicerad av

Vårkonsert för Lillasyster och henens skolkör ikväll! Duktiga var de runt 60 eleverna i åldrarna 10-11 år i åk.4-5. Det var Lillasysters sista framträdande med kören eftersom hon fortsätter till mellanskolan och åk.6 i höst.

Hennes kördirigent/musiklärare Ms.B är fantastisk! Snäll,trevlig, uppmuntrande och betonar det viktiga i att vara med och våga, inte hur bra eller dålig ngn råkar vara på än det ena, än det andra. Till alla oss föräldrar betonade hon ( igen! Via mikrofon den här gången, inte via mejlen.) hur enormt viktigt det är för barn ( och vuxna med för den delen) att ha musik i sina liv. Antingen lyssna till musik eller musicera själv på ett eller annat sätt. Inte alla kan vara professionella förstås, men alla kan lära sig att njuta av alla möjliga slags former av musik och detta är enormt utvecklande för hjärnan.

Inga nyheter förstås, men visst är detta roligt att höra av en utbildad musikpedagog som studerat ämnet och vet vad hon pratar om.

Föräldrarna hade samlat ihop pengar till en tackgåva åt henne. Det blev en vacker blombukett och ett gåvokort på USD 350!! Eftersom kören bestod av 60 elever totalt, blev det en nätt, liten summa i gåva också!

Lillasyster tycker mycket om Ms.B och kommer att sakna denna unga, energiska och proffsiga lärare nästa år. Här poserade de tillsammans efter konserten och visst blev fotot fint?

Efter en välsjungen konsert, med till och med ett kort solo, behöver man definitivt få sin favoritmat. Eller vad sägs om ostpizza på pizzarestaurangen som är Llillasysters absoluta favorit!

Trots det piskande regnet och de kalla temperaturerna blev det en verkligt lyckad kväll!

4 kommentarer

  1. Det är så roligt då barnen hittar fritidsintressen de gillar. Dessutom är det skoj för föräldrarna att ha förmånen att närvara vid dessa föreställningar. Denna vecka fick jag äran att vara med och se dottern uppträda på gymnastikföreningens vårfest.

    Gilla

    1. Ja minsann är det roligt med fritidsintressen! Dock är trenden här lite väl inriktad på dessa fritidsaktiviteter- ju flera barnen har, desto bättre. Men det måste ju få finnas hemmakvällar också….! 🤔

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.