Måndag förmiddag och Zumba!

Publicerad av

Har precis avslutat måndagens Zumbapass. Härligt! Trött i benen, hälen gör ont, som den har de senaste gångerna, och kroppen är allmänt trött.

Ändå är det absolut den bästa motionsform som jag vet! Det är helt enkelt så roligt att bara släppa loss med musiken och låta de olika rytmerna från världens alla hörn ta tag i en!

Är jag  proffs på denna motionsform efter nästan tre år? Ha! Knappast! Bryr jag mig längre om hur jag ser ut på dans… jag menar studiogolvet- knappast!

Det finns så många härliga fördelar med regelbunden motion att jag inte har tid att bry mig om hur jag ser ut eller hur proffsig eller oproffsig  jag ter mig mig. Följande fördelar med  regelbunden motion har jag tänkt på under de senaste veckorna:

– Friskare: jag är helt klart friskare! Sällan jag blir förkyld längre men om jag blir förkyld går förkylningen över snabbt. Detta skolår har jag varit förkyld en gång och den gick över på tre dagar!

– Energinnivån är högre- helt klart! Jag orkar mycket bättre hålla igång med tre och fyraåringarna  på jobbet. Jag springer och jagar dem, leker kurragömma med dem osv.

– bättre uthållighet med allt jag tar mig an- jobbet, hemmet…

– vilopulsen är låg, runt 64 ligger den som bäst. Helt klart godkänt tyckte min husläkare och det kändes bra.

– Gladare i allmänhet- jovisst, nog finns det ju de där dagarna ni vet, då allting känns botten, men de går mycket fortare över.

Listan kan göras längre. Skall funders på saken och kommer säkert tillbaka till ämnet. Zumba/motionera lugnt och regelbundet kära läsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.