Tyst och stilla…

Publicerad av

… sitter jag nästan i mörkret med ett glas vitt. Det blev en lite jobbigare kväll än vad jag hade tänkt mig och detta berodde inte på åskstormen.

Låt mig ta det från början…

Grannarna, goda vänner är de också, äger en stor, svart hund. Han är söt, verkligen, med sin stora, svarta päls och sin yviga svans.

För ett och ett halvt år sedan, vid sju års ålder flyttade denna stora hund in på vår gata. Han blev adopterad av grannarna, som inte visste mycket om hans förflutna, men visste att han var lite lömsk… Så pass lömsk att Maken, helt utan förvarning blev biten i handen första gången han träffade honom!

Detta var i november 2016. Sedan dess har grannarna lagt ner massor med tid och träning på denna hund för att förhoppningsvis få honom att bli mera pålitlig. Alla ni som är eller har varit hundägare, vet att man inte kan lära gamla hundar sitta, eller hur?

Ikväll blev det Lillasysters tur! Hon försökte gå förbi hunden, såg snabbt på honom, varpå hunden steg upp och utan förvarning nafsade henne i handen! Tack och lov var såret inte allvarligt och blödde inte ens, men Lillasyster blev skräckslagen!

Hon kom genast hem och det tog mig en bra stund att få henne nerlugnad. Salva med antibiotika satte vi på såret och ett plåster ovanpå detta.

Grannflickorna får komma hit till oss istället, våra barn går inte längre dit på besök.

Skulle det vara vår hund, skulle han ha sövts ner för länge sedan….

6 kommentarer

  1. Du ser ut att ha en avkopplande stund.
    En hund som är så pass oberäknelig så skulle jag ta bort (hur hemskt det än låter). Tur att det gick bra för lillasysters del!

    Gillad av 1 person

    1. Ja verkligen inte lätt att diskutera med goda vänner eftersom denna hund nu bitit Maken två ggr och Lillasyster en gång. Men de är övertygade om att det går att ändra på hans beteende. ‘I beg to differ’, som vi säger på engelska….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.