Sysselsättning en snöig söndag i april

Publicerad av

Eftersom snöandet fortsätter även om stormen bedarrat en aning, lade jag igång med storbak här hemma i köket för ett antal timmar sedan. Tur att jag hade alla ingredienser till hands då jag började. Vägarna är framkomliga, men mycket mera än just framkomliga, handlar det inte om. Grymt hala och snötäckta, trots ihärdigt flygande och flängande med allehanda plogar från förortens sida.

Saft och gjort. Spendera dagen bland mjöl, socker, ägg och andra ingredienser fick mig på bättre humör. Alla vet vi ju att inget går att göra mot vädret, så då skall det inte få ta mitt vanligtvis så goda humör heller… !

Först ut var ‘snicker doodles‘. En ljus kaka, lite liknande våra drömmar, men inte lika spröda. Dessa skall också rullas i socker/kanelblandning och sedan gräddas.

Medan kakorna gräddades, gjordes degen till bullor i brödmaskinen. Behändigt och enkelt! När degen var klar, var det bara att kavla ut och forma till bullor. Dessa satte jag ner i smält smör och farinsocker innan de åkte in i ugnen – en farligt god glasering bildades på undersidan….

Varma och nygräddade kom de ut just före middagen….

Sist ut är de mest vanliga kakorna här- ‘chocolate chip cookies‘.

Jag hade fått vantarna på ett nytt godis att lägga i dem. Bitar av kola istället för choklad. Den sista plåten befinner sig just nu i ugnen- ännu återstår provsmakningen….

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.