Värme!

Publicerad av

Hela +28 grader blev det här i Phoenix med omnejd denna torsdagseftermiddag. Ljuvligt! Eftersom Phoenix befinner sig i öknen, Sonora öknen för att vara exakt, är värmen helt annorlunda än vad den är i Mellanvästern. När det är nästan trettio grader i Mellanvästern på sommaren är det hett och fuktigt och en mycket tyngre värme. Här i öknen är nästan trettio grader bara behagligt och värmen är torr.

Så fort solen går ner bakom hustaken blir det svalare och nästan kallt direkt- typiskt ökenklimat.

Och visst betedde vi oss precis som turister skall göra! Redan vid niotiden imorse stegade vi ut till simbassängen lättklädda och med solskyddskrämen i högsta hugg! Arizonas södra gräns går med norra Mexiko, så visst är solen starkare här!

Och jodå, visst vågade jag mig med ett långt dopp i hotellbassängen jag också. Lite svalt var det nog till en början, men solen värmde ovh temperaturen steg snabbt uppåt.

Eftermiddagen spenderades i shoppandets tecken. Jag tror Lillasyster kammade hem vinsten…

Sköna fåtöljer hittade vi också att sitta i efter tre timmars gående i butiker. Kvällssolen var ljuvligt varm och vi var nog alla nöjda…

Speciellt pojkarna som åkte iväg på egna äventyr….

11 kommentarer

    1. Phoenix i Arizona ligger i sydvästra USA där det är varmt och hett på somrarna. En öken, Sonora öknen utgör en stor del av staten, alltså är det ökenklimat som gäller. Hett på somrarna, enkelt över 40 grader i juli och augusti och en kall vinterdag är det runt 15 plusgrader! Ljuvligt att åka på besök under Minnesotas kala vintermånader, men under somrarna håller vi oss borta från hettan!

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.