Jamen, heja kapitalismen!

Publicerad av

VARNING:  Ni får ursäkta ni som bryr er det minsta om USAs politk, men här kommer ett till inlägg om den heta debatten om skjutvapen…

Jag hör ofta på nyheterna då jag är ute och kör. Till eller från jobbet, kör barnen till deras aktiviteter, väntar på dem utanför olika ställen där de har utövat sina aktiviteter och fritidsintressen osv. Alltså en helt typisk amerikansk mamma som skjutsar och för och hämtar hit och dit med bil. Avstånden  här i förorterna är stora och och man skall från punkt A till punkt B behändigast, så körs det bil.

Då passar det bra med nyheter. Igår, onsdag, brakade det till ordentligt på nyhetsfronten när två av de största affärskedjorna i landet meddelade att de inte längre kommer att sälja automatiska gevär, eller egentligen är de ju maskingevär, men det skall  vi ju helst  inte nämna, eller hur?  Vidare kommer samma kedjor att kräva att kunderna som vill köpa skjutvapen måste vara 21 år eller äldre och kräver förstås legitimation.

Detta kanske inte låter som så stora åtgärder, men jag tycker faktiskt att detta är fantastiskt och steg helt i rätt riktning! Medan politikerna i Washington DC bråkar och träts och kan inte enas om än det ena och än det andra och Trumpen försöker få ngt till stånd, alltid lika idiotisk som han är, så tar affärskedjorna tag i saken och kommer med rappa beslut! Bra gjort! Säkert inte tillräckligt, men det är absout ett steg i rätt riktning och jag lyfte på hatten och rungade ett ordentlig YES till den tysta bilen som säkert undrade om den annars så tysts och väluppförda chauffören tappat fattningen en smula…?!

Detta är en början. Kanske en liten början, men ändå en början och vi får ju se om de där babblande och bråkande och oeniga politikerna i huvudstaden får ngt till stånd så småningom…

10 kommentarer

 1. De hade inslag om dethär i svt nyheterna igår kväll. Riktigt modigt och bra av den stora affärskedjan att våga ändra något 💪 Men de visade också de som är för vapen i USA… det var nästan som en religion för dem och deras vapen var heliga osv. Minns inte vad gruppen kallades mu förstås. Hemskt såg det ut iaf!

  Gilla

  1. jo, det finns många radikala grupper i detta land. Kom också ihåg att det värsta alltid visas på nyheterna. Det finns massor med trevligt och helt vanligt folk på den här sidan Potten också! 😀

   Gilla

 2. Tycker det låter faktiskt det låter som ett stort steg i rätt riktning, små åtgärder kan växa till sig rätt snabbt. Bra gjort av de butikerna. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. USA är ett komplicerat land. Det går inte att förstå hur komplicerat det är om man bor här, än mindre om man följer med på håll! Och med Trumpen vid rodret är det bara kaos- hela tiden! 😫

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.