Det där pudervita kom

Publicerad av

Vi fick inte så mycket av den där vita varan som det hade utlovats. I norra delen av Minnesota fick de desto mera och där kanske det ännu snöar i bloggande stund.

Jag har just kommit in efter att ha skottat halva uppfarten, vilket räckte den här gången. Det blåste rejält idag, nordvästeridrån, vilket i sin tyr betydde att snön fotbad drivor på den ens delen av uppfarten, men inte den andra. Snön kom från delstaten i nordväster, North Dakota. Med snön kom också de hårda, kalla prärievindarna, vilka blåste snön i drivor och skymde sikten under hemresan från jobbet denna eftermiddag. Denna arbetsresa som i normala fall tar 20 minuter,förlängdes idag pga snöovädret och till nästan dubbelt så länge som i vanliga fall.

Hur som haver, hem kom jag, Maken och alla barnen på sina respektive skolbussar och inga olyckor på de snötäcka vägarna råkade ngn utför. Det får man ju vara glad för!

Nu är snöfallet över för denna gången och nu, efter flera dagars milt vinterväder, är vi på väg tillbaka ner i frysboxen… ännu håller vintern sitt fasta grepp om oss här i norr!

6 kommentarer

    1. Jo, vi bor mitt på den amerikanska tundran och här har vi vanligen en ordentlig vinter, men den är kortare än hemma i Finland. Snön brukar börja smälta redan i mitten på mars och shortsväder kan vi ha redan i april ibland. Idag, söndag, har det snöat hela dagen och det är rktigt kallt igen, men så är det ju januari också.

      Gilla

  1. Vi fick också lite snö och lite kyla. För ett par dagar såg det ut och kändes som vinter. Nu är det varmare igen men tydligen ska det bli mer snö i mitten av veckan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.