Grilla i november? Ja, men varför inte..?!

Publicerad av

-Skam den som ger sig!, tänkte jag ikväll där jag stod ute i den iskalla vinden  och försökte få fyr på pappret under grillkolen. Det var faktiskt  inte så kyligt i luften, någon plusgrad, men vinden var kall och ven om öronen och grillen.

Tändaren ville absolut inte hållas vid liv och till sist gick jag in igen och tog fram de extra långa tändstickorna för att försöka med dem istället. Naturligtvis var svavlet på lådan nästan helt borta, så jag måste ändå använda tändaren för att få fyr på tändstickan…! Till slut gick det och jag fick faktiskt igång  en ordenlig, liten brand under kolen. Tidningspappret fick fart och sedan var det bara då att vänta den där halvtimmen som det vanligen tar att få riktigt fin glöd på kolen.

Och, javisst, så här såg elden ut en halvtimme senare. Den hade, som den skall göra, sökt sig upp mot kolen och det brann så fint så. Fast ni kanske kan se på bilden hur lågorna blåser överallt och det inte är ngn vacker eld precis.

Fast då det skall grillas behöver ju inte elden vara vacker, mera att den gör grillen het, och det gjorde den.

Det hann bli mörkt innan jag fick på köttet på gallret, så det blev ingen bild av köttet på grillen. Dock blev det en bild på köttet när det kommit in i stugvärmen igen och ja, vad annat kan man säga…jag var mer än nöjd! ☺️

Att det sedan blev riktigt gott också, gjorde ju saken ännu bättr förstås!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.