Inflyttad

Publicerad av

Ja, min basilika alltså. Den flyttade just inomhus så här på kvällskvisten. Meteorologerna har med bestämdhet utlovat den första frostnatten denna höst. Denna frost skall för ovanlighetens skull nå oss här i Minneapolis med förorter också.  Nåja, SÅ ovanligt är det inte med frost här i oktober, men i och med att vi befinner oss på en S.k ‘heat island’ pga av mängden befolkning, bilar, byggnader, vägar och betong, brukar de första frostnätterna inte riktigt nå oss. 

Dock skall denna utlovade frost tydligen nå oss också. Bäst att ta in den ömtåliga basilikan då, för säkerhets skull. Nu i närmare beskådan märkte jag förstås att den faktiskt inte mår så där väldigt bra i alla fall. Inte så bra som jag trodde. Vi får ju se om det är värt stt spara den eller kanske det är dags att påbörja en ny basilika… Vanligtvis när jag flyttar in kryddväxternas på höstarna, mår de inte alls liks bra som de gjort utomhus. Vi får se hur det går med denna… 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.