Höst… Eller…?

Publicerad av

Nu måtte väl ändå hösten ha anlänt på allvar eller…? Denna ljuvliga måndag vaknade vi till märkbart svalare temperaturer efter helgens olidliga värmebölja på en bra bit över trettio grader. Dessa mycket svalare temperaturer hade också fört med sig grå himmel och regntunga moln- alldleles ypperligt höstväder och absolut inget, som jag i alla fall ansåg deprimerande!

Det är mycket man kan göra när det äntligen blir till höst! Ett exempel är detta:

Grädda en gyllene pannkaka i en het ugn! När luftkonditioneringen jobbar för högtryck att hålla vårt hem svalt och skönt, verkar det ju onekligen lite galet att slå på ugnen och producera mera värme i hemmet och  till råga på allt ödsla energi! Alltså, får sådant som att grädda en pannkaka vänta tills Moder Natur bjuder på behagligare väder.

Denna måndagskväll har jag tillbringat i köket och det blev pumpamuffins och pannkaka för hela slanten. Glada utrop från barn och Make när de kom hem efter kvällens träningspass och pianolektioner.

Imorgon är det tisdag, lite varmare temperaturer och solsken har det utlovats. Jobbet kallar också, men före det skall jag blanda mig mellan lakanen!

4 kommentarer

 1. Låter som om ni haft en annorlunda men härligt avslut på sommaren. Angående pumpamuffins så är det flera år som jag tänkt pröva på att göra en pumpapaj. Om jag minns rätt har du skrivit om ett sådan recept för något år sen. Tyvärr har jag inte kommit mig för detta ännu, men pumpamuffins låter ju också som en vettig sak att testa.

  Gilla

  1. Paj och muffins på pumpa är lätt och gott. Det lättaste är att använda konserverad pumpa, det vet jag itne om finns hema I Jstad. Säg till om du vill ha recept,så skickar jag via mejl…

   Gilla

  1. Enkelt recept, min fammos!
   4 dl mjölk
   2 ägg
   2.5 matsked socker
   En halv tesked salt
   drygt 2 dl vetemjöl
   Vispa ihop allting i en stor bunke. Häll i smord form eller stekpanna, klicka några smörklickar ovanpå och grädda i het ugn i 3o minu.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.