Locker move in 

Publicerad av

Så idag var det  då Sonens tur att besöka (mellan)skolan. Inget öppet hus hålls, åtminstone inte för åk.8. De är ju de äldsta eleverna  och  skall påbörja det tredje och sista året i samma skola och ‘kan det här’, som Sonen själv uttryckte det. 

Däremot skall allt skolmaterial sättas i elevskåpen innan skolåret kan börja och det var det som vi gjord idag. Nu har vi inte lyxen att genom skolan beställa allting som behövs, som vi kunde för Lillasysters del via lågstadiet, utan tidigare i veckan hade Sonen sökt upp listan på material som lärarna vill att eleverna skall ha då de börjar på åttan och sedan åkte vi  och inhandlade  allt detta. En nätt summa på lite över 80 USD blev det, så man får ju hoppas att alla  insamlingar som hålls i kyrkor o.dyl får in en massa material för behövande barn. 

Hur som  haver, så åkte vi då till skolan idag för Sonen att hitta skåpet som skall vara hans detta läsår, öva på låskombinationen och ställa in alla häften, limstift, pennor M.m som vi inhandlade tidigare i veckan. 

Eftersom han är tretton, ville han verkligen inte vara med på någon bild. Sådant är ju bara löjligt enligt hans mening. 

Istället tog jag en bild av den smått lustiga planschen som fanns uppsatt på precis varenda wc/toalett dörr! 


Ganska lustigt eller hur? Jag frågade Sonen varför denna skyltning och han förklarade att det hade förekommit så mycket vandalisering i toaletterna i slutet på skolåret i våras, så att flera av dem låstes! Alltså, ungar! Det finns tydligen inget bättre att göra under de fyra minuterna eleverna har mellan lektionerna, då de skall gå till sina elevskåp för att byta böckerna som just har använts till de böcker och häften de behöver till nästa lektion. 

‘Inflyttningen’ gick snabbt och smärtfritt för Sonens del och han verkade nöjd att vara tillbaka- trots att det inte verkat så de senaste dagarna…! 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.