Åbo i nyheterna

Publicerad av

Ja, så här såg det ut i lördags i Minneapolis dagstidning the StarTribune när Åbo hamnade på världskartan. Tyvärr var det ju inget glädjande som det skrevs om. Åbo blev, liksom så många städer blivit de senaste månaderna, en i mängden av städer som drabbats av terror och/eller helt oförståeligt våld. 

Aldrig någonsin  i mina 20+  år i USA har detta hänt. Att en relativt liten stad i hemlandet skulle nämnas om i världsnyheterna. Egentligen är ju detta bra! Jag vill verkligen inte höra om sådana händelser hemifrån! Nu tycker jag världen tar sig i kragen och slutar med de här dumheterna! 

Ondska och elände finns överallt. I alla folkslag, kulturer och religioner. Det såg vi ju för några veckor sedan också på östkusten i detta landet där en kvinna fick sätta livet till när hon hamnade emellan två motståndsgrupper. ( och den där Trumppresidentens uttalanden skall vi ju helst då glömma totalt! Ve och fasa!) 

Så mycket som det går tror jag att jag händanefter stannar i min lilla bubbla. Fast det är inte alltid så lätt det heller. Imorse kom Maken hem från en natt på jobbet, där han bland annat hade sövt ner en medlem ur ett gäng som hade, i konfrontation med ett annat gäng, blivit skjuten i handen. Det händer nog väldigt nära min bubbla också… 

2 kommentarer

 1. Ett sätt att kämpa mot terrorismen är utbildning, läste jag via Unicef.
  Och det är ju nog sant. Utbildning ger jobb, utbildning hindrar i alla fall i viss mån radikalisering.
  Ja, världen är upp och ner många gånger, men jag tror att vi också förenas i sorgen, inser att vi måste kämpa mot all ondska.

  Gilla

  1. Jo, jag tror nog du har helt rätt i det där med utbildning. Frågan är ju bara hur man NÅR alla och hur ändrar man på ngn som kanske tror på ett visst sätt? Te.x att extremister tror att de kommer till Allah genom att vara martyr och ta livet av sig själva och andra? Nu vet jag inte om detta var fallet i Åbo, men det har ju annars ofta varit så…. Otäckt är det hur som helst!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.