The Great American Solar Eclipse 

Publicerad av

Medierna har skrikit om denna stundande solförmörkelse nu i flera veckor och äntligen är dagen här! 

Den första solförmörkelsen som sträcker sig över hela den nordamerikanska kontinenten på 99 år! Häftigt, verkligen!

I Tvillingstäderna här i Minnesota kommer solförmörkelsen inte att vara total, vi ligger utanför det bandet. Dock kommer solen att vara täckt till 83% av månens yta, och det är ju inte fy skam det heller. 

Vi vaknade till en varm, fuktig och klar dag imorse! Härligt! De utlovade molen tänkte utebli verkade som. Tji, fick jag! För nu sitter vi här, en timme innan naturens skådespel skall börja, och jo, mycket riktigt, himlen har just dragit molntäcket över sig! Så typiskt förstås! 

Och jag har  helt just tillverkat en hemgjord S.k ‘viewing box’ att titta på solen med! 

Väldigt enkel! En låda som har innehållit flingor till frukost, har fått ett vitt papper i bottnet. Övre delen av lådan har fått två hål urklippta. Ett är nu täckt med folie och har ett litet hål i sig för solen att lysa igenom. Sedan tittar man in genom hålet på höger, håller lådan  så att solen lyser in genom det lilla hålet i folien och kan se reflektionen av händelsen på det vita pappret i bottnet på lådan. Solen skall alltså finnas bakom mig då jag använder denna låda. Låter säkert en aning komplicerat, men det är det nog inte alls. 

Dock verkar det ju som om att det blir att slå på TVn och titta på fenomenet på det sättet istället eftersom molnen nu envist hopar sig över solen. Tråkigt, men så verkar det ju nog att bli…

2 kommentarer

    1. Det har varit så massor i medierna om fenomenet, så det gick liksom inte att undvika ämnet! Dessutom var det mycket trevligare att skriva om än politik, Barcelona, Åbo M.m otrevligt som pågår runtom i världen…!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.